Ubidots STEM

Ubidots is een website die de mogelijkheid bied om je ispindel uit te lezen waarbij je de vergisting in een mooie grafiek kunt volgen.

Bij ubidots kunt je een account aanmaken https://ubidots.com/stem Klik Sign Up en meld je aan.Als je binnen bent heb je eerst een Token nodig voor je ispindel. Zonder deze Token kan je ispindel geen contact maken met de website van ubidots.

Nu zie je aan de rechterkant Default token. Kopieer deze token en sla hem even op in een kladblok want we hebben deze straks nodig voor de ispindel. Om hier verder te kunnen gaan moeten eerst de instellingen in je ispindel aangepast worden. Dit kun je HIER doen. Als dat is gedaan kun je hier verder met gaan.

Je ispindel is nu gekalibreerd en je hebt al gebruik gemaakt van ubidots tijdens het kalibreren. Maar nu wil je tijdens het vergisten alles netjes in Plato en in een mooie grafiek zien. Hoe dit moet gaan we je nu uitleggen.

Klik op Devices. Hier zie je nu als je het goed hebt gedaan je ispindel staan. Klik hierop en je krijgt een veld met 6 gele velden. Hier gaan we nu een Groen veld aan toevoegen.

Klik op Add Varialble en dan Synthetic.

Hier vullen we de formule in die we bij het kalibreren hebben verkregen. Als voorbeeld neem ik de volgende formule.
0.045445454x^3 + 2.233232232x^2 + 3.4545454x -2.544444

achter de eerste reeks getallen zien we 
x^3 dit is niets anders dan *tilt*tilt*tilt

achter de tweede reeks getallen zien we 
x^2 dit is niets anders dan *tilt*tilt

achter de derde zien we x dit is niets anders dan *tilt

Je vult hier dus de formule in die je bij het kalibreren hebt verkregen in en vervangt de ^ voor een * en om het zwarte tilt te krijgen klik je 1x op tilt aan de rechterkant. Als je de gehele formule hebt ingevuld klik je op Save.

Je ziet nu een groen vlak. Verander de naam in Plato en je bent hier klaar.

Wil je liever alles in SG dan maak je nog een groen vlak aan zoals op de volgende foto. Maar dan uiteraard met jouw polynomial.

Klik in ubidots op Data en dan DashBoards. Daarna klikken we op de blauwe + en kiezen voor line chart

En kiezen we voor Line chart

Klik op Add Variable

Klik op de ispindel die je wilt gebruiken en dan op Plato of SG(net wat jij wilt gebruiken en klik op het groene vinkje.

Vul nu bij X-axis name Tijd in en bij Y-axis name Plato (of SG) en klik op het groene vinkje. Je hebt nu je eerste grafiek.

En je hebt een grafiek waar je netjes je vergisting kunt volgen. Je kunt meerdere grafieken aanmaken bv voor temperatuur maar je kunt het ook samen in 1 grafiek weergeven.