Brewfather

Een andere mogelijkheid en als je het enkel gebruikt voor het uitlezen van de ispindel is Brewfather. En je kunt via de browser op je telefoon altijd en overal je ispindel bekijken.

Brewfather is software zoals Brouwvisie en Brouwhulp en al die andere soorten brouwsoftware die we kunnen gebruiken.

op de website van Brewfather maken we een account aan. Na het aanmaken verander je premium account in een Freeplan account.

Als je bent ingelogd bij Brewfather klik je op Settings. Hier scroll je iets naar beneden en zet je de ispindel aan door het schuifje te verplaatsen.

Nu krijg je de gegevens te zien die je nodig hebt om bij het instellen van de ispindel.

Update Interval: 600 is minimaal maar 3600 of hoger is beter. Als je hem op 3600 zet stuurt hij 1x per uur een signaal en houd hij zichzelf dus lang in “slaap”. De accu gaat dan veel langer mee.

Als je de gegevens in de ispindel hebt gezet en de ispindel staat aan dan zal hij bij Brewfather bij devices zichtbaar worden. Maak nu 1 recept aan en start deze. Bij batches komt nu dit recept te staan en als je hier op Fermenting klikt dan komt daar in een grafiek de ispindel te staan. Je kunt vanaf nu in de browser op je mobieltje naar deze site gaan en de grafiek bekijken.

Nu weet je hoe je de ispindel kunt uitlezen bij Brewfather